Google, Drive ve Fotoğrafların Senkronizasyonunu Durduracak

Google, Drive ve Fotoğrafların Senkronizasyonunu Durduracak

Google, Drive ve Fotoğrafların Senkronizasyonunu Durduracak

Google, Drive ve Fotoğraflar pratiğinin birbiriyle fotoğrafları ve görüntüleri paylaşma özelliğinde değişikliğe gidiyor. Teknoloji devinin yapacağı bu değişiklik, çözeceğinden daha çok soruna sebep olabilir. 10 Temmuz’dan itibaren Drive’a ya da Fotoğraflar’a yüklediğiniz belge otomatik olarak öteki servisle senkronize olmayacak. Birebir halde bu servislerdeki evraklardan birini sildiğinizde bu başkasına tesir etmeyecek.

Belgeler, Drive’dan Fotoğraflar’a Drive’da bulunan 'Upload' özelliği kullanılarak gönderilebilecek ama bunun karşıtı bir süreçte misal bir yol izlenmeyecek üzere gözüküyor. Google, yayınladığı blog yazısında 10 Temmuz’dan evvel senkronize edilen belgelerin çift depolama ortamı kaplamayacağını söyledi.

Google’ın bu değişikliği kullanıcılardan gelen senkronize belge paylaşımının baş karıştırıcı olduğu yanındaki geri bildirimlerle hayata geçirildi. Google, bu hamlenin Drive ve Fotoğraflar arasındaki deneyimi kolaylaştıracağını söyledi.

Yaşanacak olan bu değişiklik, Google Drive’ın Belgeler pratiğinde entegre olduğu Chromebook kullanıcılarının canını sıkabilir. Bu özelliğin etkin olduğu Chromebook kullanıcıları, Google Fotoğraflar evraklarını direkt olarak buradan yönetebiliyordu lakin bundan sonra Chromebook kullanıcıları için işler birazcık karışabilir.

Backup ve Sync araçlarıyla hala Fotoğraflar ve Drive belgelerini senkronize edebilirsiniz. Bu araçlar vasıtasıyla yaptığınız senkronizasyonlar servis kotanızı yalnızca bir defa kullanmış olacak. Başkaca bundan sonra Fotoğraflar tatbikindeki bir fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikler otomatik olarak Drive’daki evraka yansıtılmayacak.

1 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir