LinkedIn hesap silme – LinkedIn hesap kapatma nasıl yapılır?

LinkedIn hesap silme – LinkedIn hesap kapatma nasıl yapılır?

LinkedIn hesap silme – LinkedIn hesap kapatma nasıl yapılır?

LinkedIn hesap silme işlemi sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. LinkedIn hesap kapatma konusunda sizlere bilgi vereceğimiz bu yazı ile birlikte hesabınızı kolaylıkla kapatabileceksiniz. LinkedIn hesabı silme yani LinkedIn kapatma işlemlerini anlatacağımız rehberimizde, hem telefondan hem de internet sitesinden LinkedIn hesabı kapatma nasıl yapılıyor onu göstereceğiz.

LinkedIn günümüzde en popüler sosyal platformlardan biri olmasına rağmen, birçok insan, LinkedIn’in ne için kullanıldığını bilmiyor. Kullanmayı bilmedikleri için bir hevesle açtıkları hesaplarına, LinkedIn hesap silme işlemi yapmak istiyorlar. İş dünyasının Facebook’u olarak nitelendirilen LinkedIn, kullanmak istemeyenler için LinkedIn hesabı kapatma özelliğini bizlere sunuyor.

LinkedIn kapatma işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler neler?

LinkedIn hesap silme işleminden önce dikkat etmeniz gereken ve bilmenizin faydalı olduğunu düşündüğümüz bazı bilgiler var.

1- LinkedIn tamamen kapatma işlemini yaptığınızda hesabınızla bağlantılı tüm verileri, onaylarınızı, durum güncellemelerini ve iletilerinizi kaybedersiniz. Bu nedenle eğer LinkedIn ile ilgili önemli mesajlarınız varsa, hesabınızı silmeden önce bir yedekleme işlemi yapmalısınız.

2- LinkedIn hesabı kapatma işlemini gerçekleştiğinde insanlar sizi LinkedIn uygulamasında bulamayacaklar.

3- Eğer LinkedIn Premium üyeliğiniz varsa, hesabınızı temel sürüm kadar kolay silemeyebilirsiniz. Bu yazımızda yalnızca temel sürüm üyeliği silme işlemini göstereceğiz. Premium üyeliğiniz varsa LinkedIn kapatma işlemini e-posta yoluyla LinkedIn yetkilileriyle iletişime geçerek halledebilirsiniz.

LinkedIn hesap kapatma işlemini yapmadan önce bu uyarıları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Telefondan LinkedIn hesap silme adımları nelerdir?

Telefondan LinkedIn hesabı silme işlemini yapmak için aşağıdaki adımları sırasıyla yapmalısınız.

1- Telefonunuzda LinkedIn uygulamasına giriş yapın.

2- Uygulamada aşağıda gösterildiği gibi profil fotoğrafınızın olduğu yere tıklayın.

3-Bu işlemi yaptıktan sonra aşağıda gösterdiğimiz gibi ekranınızın sol üstünde profil resminizin yanına “Profili Görüntüle” seçeneğine basınızı.

4-Aşağıda gösterdiğimiz gibi profilinizin sağ üst köşesindeki “Ayarlar” simgesine basınız.

5-Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra karşınıza ilk “Hesap” bölümü çıkacak. Bu sayfayı aşağı kaydırın. Ardından “Hesabı Kapat” seçeneğine tıklayınız.

6-LinkedIn hesap silme işlemine devam etmek için “Devam Et” butonuna basın.

7-LinkedIn kapatma nedeninizi işaretledikten sonra “İleri” butonuna basın.

8- Hesap şifrenizi girin ve “Bitti” butonuna basın.

Bilgisayardan LinkedIn hesap kapatma adımları nelerdir?

Bilgisayarınız üzerinden LinkedIn hesabı kapatma işlemi yapmanız için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

1- Bilgisayarınızda kullandığınız tarayıcı üzerinden LinkedIn sitesine girerek, hesabınıza giriş yapın.

2- LinkedIn hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıda gösterdiğimiz gibi anasayfanızda “Ben” yazan kısma basın, ardından “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna basın.

3- Daha sonra aşağıda gösterdiğimiz sıra ile Hesap>Hesap yönetimi>LinkedIn Hesabınızı Kapatma seçeneklerine basınız.

4-Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra karşınıza aşağıda gösterdiğimiz gibi hesabı neden kapatmak istediğinizi açıklamanızı isteyen bir sayfa çıkacak. LinkedIn kapatma işlemini neden yaptığınızı işaretledikten sonra “İleri” butonuna basın.

5- Hesabınızın şifresini girin ve “Hesabı Kapat” butonuna tıklayın.

Bu işlemlerin hepsini gösterdiğimiz sıra ile yaparsanız, LinkedIn hesap silme işleminiz gerçekleşmiş olacak.

LinkedIn hesabı kapatma işleminden sonra ne olur?

LinkedIn hesap silme işleminden sonra aşağıda maddelemiş olduğumuz işlemleri yapamayacaksınız.

1- Bağlantılarınıza veya hesabınıza eklediğiniz hiçbir bilgiye erişiminiz olmayacak.

2- Profiliniz artık LinkedIn’de görünmeyecek.

3- Yahoo, Bing ve Google gibi arama motorları, arama verilerini toplama ve güncelleme yöntemlerinden dolayı bilgilerinizi geçici olarak görüntüleyebilir, yani profiliniz doğrudan arama motorlarından silinmeyecektir. LinkedIn, arama motorlarında bu verilere erişimi olmadığından, verilerinizin kaldırılmasına yardımcı olamaz.

4- LinkedIn profilinizde topladığınız tüm önerileri kaybedeceksiniz.

5- Birden fazla hesap oluşturduysanız, o hesaptaki tüm değerli bilgileri kaybedeceksiniz. LinkedIn, bireysel hesaplarınızı birleştirmenize olanak sağladığından, birleştirme işlemini yapıp sildiyseniz, bütün hesaplarınızdaki bilgileri kaybedeceksiniz.

LinkedIn hesabı silme işlemini geri alabilir misiniz?

LinkedIn hesap silme işlemini yaptıktan sonra işleminizi geri alamazsınız. Diğer sosyal platformların aksine LinkedIn tamamen kapatma işlemi yapar. Diğer sosyal paylaşım sitelerinde istediğiniz zaman hesabınızı geri açabiliyorsunuz fakat LinkedIn bu özelliğe sahip değil.

LinkedIn hesabı kapatma işlemini yaptıktan sonra yeniden LinkedIn kullanmak isterseniz, yeni bir hesap açmanız gerekiyor.

Bu yazımızda LinkedIn silme işleminin nasıl yapıldığını sizlere anlattık. Fakat LinkedIn hesap kapatma işlemini yapmadan önce yaptığımız uyarıları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. LinkedIn hesabını kapatma işleminizi artık kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir